mis escrito

The Writer

Hi hello annyeong, welcome to the place where I rant and talk about all sort of stuff. I'm Zakriesya, the one's behind screen, 19 & studying. The blog is dying, just like my heart.


Read More About Me Here



Home.

Image result for pink black aesthetic

Hai assalamualaikum.
Is homeeee. Cuti lah ok? Ahad ni balik. :) jadah lahai macam macam jadi kat U that literally stresses the hell out of me. Penat jugak aku dengan semua orang. Hahaha. Empat tahun je, empat tahun. Malas sebenarnya ak type. Tapi cuba juga rajinkan diri. At least saya ada effort kan. Bukan cam awak. U.U ok gurau malas saya kembali. Bye.

Read More

Malas.

Image result for black and pink aesthetic



Assalamualaikum wbt
Aku rasa betul lah aku makin malas nak update blog ni asf. Nak kata busy, aku serius buat buat busy je. Hahaha. Busy jadi pemalas. Hm, belajar sini aku masih confused dengan itu ini lagi, banyak benda aku tak tahu lagi. Like I mean, banyak lagi la omg benda aku cakap ni. Aku masih cuba untuk menyukai course aku ni sebab lol, aku takdalah berapa suka sangat dia macam ok ok so so camtu je lah. Tak, aku pun tak faham apa yang cuba aku katakan. Acewah.

Ni sekarang tengah buat so called assignment tapi aku tersangkut sini. Tolong lah jadi sikit ya allah. Susah nak jadi rajin when you dont like what you're doing. Lol. Dah lah. Ni pun aku terjadi malas.
Read More

Pening.

Image result for flower aesthetics

Assalamualaikum w.b.t.
SO NOW MULALAH HIDUP AKU AS STUDENT U HAHAHAHA TAK SANGKA DAH BESAR? Hmm, masa mula mula ni je dah banyak betul masalah ada. Tak boleh daftar tu lah, daftar ni lah. Just bc everything's penuh. Weh, penat do camni. Baru sem 1, baru week 2. penat fikir padahal nak daftar subject je. Belum pening fikir assignment semua lagi. Ya Allah, susahnya pulak nak pergi buat semua benda ni. 

Tahu tak bc of all this tak cukup capacity room semua, aku dapat kelas malam. Weh, malam???? Like seriously? Nasib baik lah jadual aku tak penuh for that day, in fact satu kelas pukul 4-5. SAHAJA. HAHAHAHAHAHA LEPAS TU MALAM. Adui. Susah hidup gue gini.

K malas nak celoteh bebanyak. Bye.
Read More

vacation?

Related image


Assalamualaikum wbt
Is finally home - not really at home but I am with family which practically means the same. Vacation starts literally my orientatio end o m g penat tu pun tak habis lagi dah nak pergi jalan jalan. Hahaha. Tapi okey je, walaupun kaki aku memang serius nak tercabut time jalan 10km haritu 10 ribu langkah gitu. weh nasib tak pengsan gue. Tbh they are still sore until now but I couldn't care less, vacation's important-er. Okay. 

Dua hari lepas lah kan, Me went to kelantan. Today we gerak to terangganu. Haah, best weh. lagi lagi makan dia. Walaupun semalam raya haji kan, jenuh gak nak cari kedai makan. last last pergi kfc je. Macam kat seremban takda kfc je kan. Tapi memang takda satu kedai pun buka doh. Mall besar besar giant tesco semua tutup I'm like ??? Ini sungguh luar biasa, mungkin bagi mereka biasa lah kan.

Alaaa esok balik ump dah. isnin class dah. Pukul 8 lak tu. Weh, dah la haritu tak tour pun. Camna nak cari kelas?? U aku besar omg???????????????????? Ni bukan kms kecik. Mahu pukul 7 aku keluar ni. Yang pasti aku tak langsung bersedia nak tempuhi hidup sebagai mahasiswi. Mesti macam macam benda ada kan. Mesti susah kan? : ' ) Aku dah besar, wow. Kk bye.

Read More

Orientation done.

Image result for black white aesthetics

Assalamualaikum w.b.t.
Akhirnyaaaaa I can take my laptop out and write again. (walaupun wifi takda for now, but sokay, kita guna hotspot je.) Literally haritu kata nak masuk U kan. Yes, haritu dah daftar dah HAHAHA YA ALLAH. Lambat gila weh daftar jalan jam teruk. Tapi takpalah asalkan aku daftar, lol. Kat surat tawaran memang kaunter aku buka pukul 12, so yeah. Yang tak bestnya, aku dapat bilik tingkat 4 hmm memang kuruih aku kalau gini. Nasib baik sampai sem 2 je. Harap sem tiga aku dalam bilik bawah lah, kena cari merit banyak ni, kuikui.

So 4 days of suffering has passed. Maigod, kau boleh bayangkan tak bangun pukul 3 lebih when the night before, pukul 1-2 camtu baru tidur. Gila ngantuk weh nak nak time taklimat mak nenek dia. I've never liked orientation week dari matriks dulu lagi. Serius susah do. Nasib baik dah habis. But the facis are cool, and our ages are like two or three years different, so, tak rasa nak berabang kakak sangat lah. 

Haven't discover how beautiful UMP would be yet, but my roommates are cool. And i'm the youngest. YES, I AM. Tak sangka gue. Ok ah, esok nak balik raya haji kan gais, HAHAHA BYE.

Read More

Hello, degree!

Image result for notebook aesthetic

Assalamualaikum w.b.t.
Setahun lebih dah blog ni abandoned macam tu je. Hmm, Last update few days before masuk matriks. Now? Matriks dah habis, ni few days nak masuk degree pulak, hahaha. My lazyass is so lazy when it comes to updating blog, y'all. Tapi kira ok ah ni, try nak activekan balik diri berblogging cs I know I'd be bored in some days. Now that I own few things it'd be easier kan.

Alhamdulillah, berkat usaha sendiri dapat juga sambung belajar dekat ump. Pahang tau, bukan perlis. Ada yang keliru kadang kadang. Walaupun niat tu nak masuk um sebenarnya, tapi nak buat macam mana, Takda rezeki. Pointer tu macam nak taknak je dia bagi pergi sana, hahaha. Ni kira ok lah ni, even though course ni fifth choice. Tu pun nasib baik tukar time fasa dua. Kalau tak, hmm, mesti tak dapat mana. Course I'm taking is Pharmaceutical Engineering. Haa pedia tu. Course yang aku dapat ni pun course baru, aku batch kelima, kaaauu. Mula mula masa letak kat upu tu, aku ingat pharmacy lah kan. Rupanya research punya research Allahu, course ni lagi susah. Dah ah engineering. Aku berangan nak jadi doktor tau dulu. Hahaha.

So literally aku nak daftar for first sem in LESS THAN TWO DAYS. HAHAHA PACKING DAH KE? TAK, BELUM HABIS SEPENUHNYA. Macam mana ni. Aku duk lagha tak sesudah. Mati den nak kemas lepas ni. Hahahahahah. Ok lah, ni dah dekat pukul 4. Better sleep. Bye.

ps. Aku baru tukar skin hahaha lawa kan? Kat phone pun lawa huhuhu. Terimas lah kepada kak wana ni, walaupun dia tak kenal aku.
Read More




Codes: Kio 2.0 Kio